600
g hovädzie mäso zo stehna, 40 g údenej slaniny, 100 g oleja, soľ,
mleté čierne korenie, 40 g hladkej múky, 100 g cibule, 15 g
sušených hríbikov, rasca
Mäso
prešpikujeme prúžkami údenej slaninyy, posolíme a okoreníme.
Nadrobno posekanú cibuľu upražíme do ružova na tuku, trochu
podlejeme vývarom, vložíme mäso a za občasného podlievania
prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, šťavu
odparíme, zaprášime múkou, upražíme do ružova, podlejeme
vývarom z kostí a z uvarených hríbov. Dobre ju povaríme,
pretlačíme cez sitko, pridáme uvarené posekané sušené alebo
čerstvé hríbiky pokrájané na plátky a udusíme. Šťavu aj s
hríbikmi necháme ešte povariť. Mäso pokrájame cez vlákna, dáme
na misu a polejeme omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára