olej,
cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 300 g cukety, 100 g tekvice, farebné
papriky, 50 g mäkkej salámy, 50 g údenej klobásy, 30 g
nastrúhaného tvrdého syra, 3 až 4 vajcia, 3 paradajky, mletá
sladká červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, nasekaná
petržlenová vňať
Na
oleji opražíme pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridáme
nakrájanú cuketu, tekvicu, farebné papriky, olúpané paradajky
zbavené zrniečok, nakrájanú mäkkú salámu a spolu 7 až 10
minút podusíme. Posolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou
vňaťou a zmes dáme do zapekacej misy. V zeleninovej mase urobíme
jamky a do nich vyklopíme vajcia. Posolíme ich, posypeme mletou
sladkou červenou paprikou, pridáme kolieska údenej klobásy a
vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením posypeme
strúhaným syrom a necháme zapiecť. Podávame s bagetou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára