kurča,
20 g masla, 2 žemle, vajce, 30 g masti, 100 g rajčiakov, soľ,
mleté čierne korenie, petržlenová vňať, voda
Čisté
vypitvané kurča naplníme tak, že kožu na prsiach odtiahneme,
pomocou lyžice naplníme plnkou na obe strany a zvyšok plnky dáme
do vnútra. Otvor zošijeme, kurča posolíme, dáme na pekáč,
podlejeme vodou, masťou, pečieme. Počas pečenia kurča polievame
šťavou. Studené pokrájame na štvrtky, dáme na misu a obložíme
pokrájanými rajčiakmi.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme vo vode namočené a vytlačené žemle, soľ, korenie, posekanú vňať, vajce a všetko spolu dobre premiešame.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme vo vode namočené a vytlačené žemle, soľ, korenie, posekanú vňať, vajce a všetko spolu dobre premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára