pondelok 12. septembra 2016

Piškótová pyramída

4 balíčky detských piškót, instantná káva, trochu rumu, 2 balíčky vanilkového prášku, 1 vanilínový cukor, 1 maslo alebo Hera, čokoládová poleva
Z vanilkového prášku a vanilínového cukru uvaríme krém. Ešte do horúceho vložíme tuk. Miešame do vychladnutia vo vodnom kúpeli. Kávu zalejeme horúcou vodou, pridáme rum a každú piškótu v nej namáčame. Ukladáme ich na tácku do tvaru pyramídy alebo do tortovej formy. Vrstvu piškót striedame s vrstvou krému. Aby bol krém jemnejší, môžeme doň pridať i vyšľahanú šľahačku. Nakoniec pyramídu polejeme čokoládovou polevou a dáme na niekoľko hodín do mrazničky. Pri podávaní ešte ozdobíme šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára