4
balíčky detských piškót, instantná káva, trochu rumu, 2
balíčky vanilkového prášku, 1 vanilínový cukor, 1 maslo alebo
Hera, čokoládová poleva
Z
vanilkového prášku a vanilínového cukru uvaríme krém. Ešte do
horúceho vložíme tuk. Miešame do vychladnutia vo vodnom kúpeli.
Kávu zalejeme horúcou vodou, pridáme rum a každú piškótu v nej
namáčame. Ukladáme ich na tácku do tvaru pyramídy alebo do
tortovej formy. Vrstvu piškót striedame s vrstvou krému. Aby bol
krém jemnejší, môžeme doň pridať i vyšľahanú šľahačku.
Nakoniec pyramídu polejeme čokoládovou polevou a dáme na niekoľko
hodín do mrazničky. Pri podávaní ešte ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára