pondelok 12. septembra 2016

Ovocné zákusky

120 g hladkej múky, 30 g práškového cukru, 60 g masla, jeden žĺtok, štipka prášku do pečiva, citrónová kôra, 50 g mandľových lupienkov
Egrešová plnka : 0,7 l egrešového kompótu, 40 g vanilkového pudingového prášku, jeden balíček vanilkového cukru Sneh: štyri bielky, 200 g kryštálového cukru
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, postrúhané maslo, žĺtok, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do tortovej formy s priemerom 21 cm a roztlačíme tak, aby okraje mali výšku 2 cm. Popicháme vidličkou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 15 minút. Vyberieme, naplníme plnkou, potrieme snehom, posypeme lupienkami a pri teplote 160 °C pečieme 15 minút.
Egrešová plnka : kompót scedíme, egreše rozmixujeme a preložíme do hrnca. V šťave rozmiešame pudingový prášok, pridáme vanilkový cukor, prilejeme k egrešom a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Sneh : z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a nad parou vyšľaháme na hustú penu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára