120
g hladkej múky, 30 g práškového cukru, 60
g masla, jeden žĺtok, štipka prášku do pečiva, citrónová
kôra, 50 g mandľových lupienkov
Egrešová
plnka : 0,7 l egrešového kompótu, 40 g vanilkového
pudingového prášku, jeden balíček vanilkového cukru Sneh: štyri
bielky, 200 g kryštálového cukru
Do
misy preosejeme múku, pridáme cukor, postrúhané maslo, žĺtok,
prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme
hladké cesto. Vložíme ho do tortovej formy s priemerom 21
cm a roztlačíme tak, aby okraje mali výšku 2 cm.
Popicháme vidličkou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme
15 minút. Vyberieme, naplníme plnkou, potrieme snehom, posypeme
lupienkami a pri teplote 160 °C pečieme 15 minút.
Egrešová
plnka : kompót scedíme, egreše rozmixujeme a preložíme do
hrnca. V šťave rozmiešame pudingový prášok, pridáme vanilkový
cukor, prilejeme k egrešom a za stáleho miešania uvaríme hustý
krém.
Sneh
: z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a nad parou
vyšľaháme na hustú penu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára