štvrtok 1. septembra 2016

Pečený paštrnák s medom

6 paštrnákov, soľ, 3 lyžice oleja, 20 g masla, lyžica číreho medu, lyžička zázvoru
Očistený paštrnák rozpolíme po dĺžke. Keď je väčší, rozštvrtíme ho tak, aby sme dostali kúsky 8 cm dlhé a 2,5 cm hrubé. Drevnaté časti vyrežeme. Dáme ho do hrnca s vodou a prikryjeme. Pridáme štipku soli a privedieme do varu. Po jednej minúte ocedíme a znovu ho vložíme do prázdneho hrnca. Minútu ho natriasame, aby paštrnák oschol. Na pekáči rozpálime olej a paštrnák na ňom pri vysokej teplote zo všetkých strán opečieme. Potom pridáme maslo a panvicu na 10 minút vložíme do rúry predhriatej na 220 stupňov. Prebytočný tuk odstráníme lyžicou. Pridáme med a nstrúhaný zázvor, paštrnák poobraciame vo výpeku a dáme ho na 5 minút zapiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára