6
paštrnákov, soľ, 3 lyžice oleja, 20 g masla, lyžica číreho
medu, lyžička zázvoru
Očistený
paštrnák rozpolíme po dĺžke. Keď je väčší, rozštvrtíme ho
tak, aby sme dostali kúsky 8 cm dlhé a 2,5 cm hrubé. Drevnaté
časti vyrežeme. Dáme ho do hrnca s vodou a prikryjeme. Pridáme
štipku soli a privedieme do varu. Po jednej minúte ocedíme a znovu
ho vložíme do prázdneho hrnca. Minútu ho natriasame, aby paštrnák
oschol. Na pekáči rozpálime olej a paštrnák na ňom pri vysokej
teplote zo všetkých strán opečieme. Potom pridáme maslo a
panvicu na 10 minút vložíme do rúry predhriatej na 220 stupňov.
Prebytočný tuk odstráníme lyžicou. Pridáme med a nstrúhaný
zázvor, paštrnák poobraciame vo výpeku a dáme ho na 5 minút
zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára