štvrtok 1. septembra 2016

Glazovaná zelenina

20 šalotiek, 2 cukety, karotka, vriaca osolená voda, 3 zemiaky, 60 g masla, 3 lyžičky cukru, štipka soli
Šalotku na 5 minút namočíme do misky s teplou vodou, aby sa dala ľahšie ošúpať. Z cukety, zo zemiakov a z karotky vypichneme 2 cm vypichovadlom po 20 guliek. Cuketové guľky dáme na minútu do vriacej vody, potom ich ochladíme v studenej vode. Odkvapkáme, presypeme do malej nádoby. Pridáme tretinu masla, lyžička cukru, pol lyžičky soli a varíme, kým sa voda nevyparí a nezostane iba sirupovitá hmota. Nakoniec cuketu dôkladne premiešame v sirupe a odstavíme na teplé miesto. Gulôčky zemiakov a karotky uvaríme rovnako. Všetky druhy zeleniny presypeme do jedného hrnca a 5 minút ich ešte na miernom ohni miešame tak, aby nezhnedli. Preložíme na tanier.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára