utorok 13. septembra 2016

Obložený rumsteak vo vaječnej omelete

½ kg roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 1 dl oleja
Omeleta: 6 vajec, soľ, lyžica mlieka, 40 g masla
Obloženie: 250 g rajčiakov, 100 g šampiňónov, soľ, 40 g masla
Obloženie 2: 200 g karotky, 200 g hrášku, 50 g masla, soľ
Odležanú roštenku umyjeme a pokrájame na 4 rezy, okrajové blany narežeme, posolíme, okoreníme a potrieme olejom. Na rozpálenom rošte ich pečieme z každej strany 7 minút, pričom ich občas potrieme výpekom. Opečené rumsteaky zabalíme do vaječných omeliet.
Omeleta: Vajcia, soľ, mlieko vidličkou dobre rozšľaháme. Na panvici rozpálime štvrtinu masla, nalejeme štvrtinu vajec a okraje sťahujeme vidličkou do stredu panvice. O niekoľko sekúnd, keď vajcia stuhnú, položíme na polovicu omelety roštenku, ktorú pomocou vidličky zakryjeme druhou polovicou. Hotové rumsteaky položíme na teplú misu, obložíme kolieskami rajčiakov opečenými na masla a posolenými a na rumsteaky dáme upečené šampiňóny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára