600
g mangoldu, 50 g masla, mleté čierne korenie, muškátový oriešok,
krémový syr žervé rozmiešaný s mliekom na hustú smotanu, 2
lyžice strúhaného syra čedar, lyžica roztopeného masla
Mangold
očistíme, umyjeme, listy oddelíme od stoniek. Stonky nakrájame
nadrobno a na rozohriatom ruku ich 10 minút podusíme. Okoreníme,
stiahneme plameň na čo najúspornejšie a do zeleniny primiešame
žervé, strúhaný syr a roztopené maslo. Premiešame, krátko
podusíme a odložíme z ohňa. Listy krátko predvaríme, rozložíme
ich, uložíme na ne syrovú plnku a pevne zvinieme, aby tvorili malý
balíček. Poukladáme ich do plastíkovej nádoby, prípadne ich
dáme na podnos predmraziť a potom ich uložíme v mikroténovom
vrecku do mrazničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára