pondelok 12. septembra 2016

Mangoldové závitky

600 g mangoldu, 50 g masla, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, krémový syr žervé rozmiešaný s mliekom na hustú smotanu, 2 lyžice strúhaného syra čedar, lyžica roztopeného masla
Mangold očistíme, umyjeme, listy oddelíme od stoniek. Stonky nakrájame nadrobno a na rozohriatom ruku ich 10 minút podusíme. Okoreníme, stiahneme plameň na čo najúspornejšie a do zeleniny primiešame žervé, strúhaný syr a roztopené maslo. Premiešame, krátko podusíme a odložíme z ohňa. Listy krátko predvaríme, rozložíme ich, uložíme na ne syrovú plnku a pevne zvinieme, aby tvorili malý balíček. Poukladáme ich do plastíkovej nádoby, prípadne ich dáme na podnos predmraziť a potom ich uložíme v mikroténovom vrecku do mrazničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára