pondelok 12. septembra 2016

Kysnutý koláč s ovocím

900 g mrazených červených ríbezlí, čučoriedok, marhúľ, egrešov, 900 g hladkej múky, 0,5 l mlieka, 150 g tuku, vajce, 70 g cukru, 30 g droždia, ½ lyžičky soli, strúhanka
Mrvenička: 100 g hladkej múky, 100 g masla, 80 g cukru

Múku preosejeme so soľou, nasypeme do misy a vlejeme do nej mlieko, v ktorom sme vopred rozpustili cukor a rozmiešali vajce, pridáme rozpustený vlažný tuk a vykysnutý kvások z droždia. Vypracujeme hladké, lesklé cesto, ktoré prikryjeme obrúskom a necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta spravíme na niekoľko plechov. Na bokoch cesto vytiahneme do výšky, povrch cesta posypeme strúhankou a na strúhanku rovnomerne uložíme mrazené ovocie, ktoré zasypeme cukrom. Koláče necháme ešte chvíľu v teple kysnúť a pred vložením do rúry potrieme okraje tukom. Pečieme v predhriatej rúre. Na takmer upečené koláče nasypeme mrveničku a dopečieme ich. Upečené koláče posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára