900
g mrazených červených ríbezlí, čučoriedok, marhúľ, egrešov,
900 g hladkej múky, 0,5 l mlieka, 150 g tuku, vajce, 70 g cukru, 30
g droždia, ½ lyžičky soli, strúhanka
Mrvenička:
100 g hladkej múky, 100 g masla, 80 g cukru
Múku
preosejeme so soľou, nasypeme do misy a vlejeme do nej mlieko, v
ktorom sme vopred rozpustili cukor a rozmiešali vajce, pridáme
rozpustený vlažný tuk a vykysnutý kvások z droždia. Vypracujeme
hladké, lesklé cesto, ktoré prikryjeme obrúskom a necháme
vykysnúť. Z vykysnutého cesta spravíme na niekoľko plechov. Na
bokoch cesto vytiahneme do výšky, povrch cesta posypeme strúhankou
a na strúhanku rovnomerne uložíme mrazené ovocie, ktoré zasypeme
cukrom. Koláče necháme ešte chvíľu v teple kysnúť a pred
vložením do rúry potrieme okraje tukom. Pečieme v predhriatej
rúre. Na takmer upečené koláče nasypeme mrveničku a dopečieme
ich. Upečené koláče posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára