pondelok 12. septembra 2016

Horčicová pečienka

1 kg hovädzieho mäsa z vrchného šálu, soľ, mleté čierne korenie, 4 PL pomarančového džemu, 4 PL jablkového lekváru, 4 PL horčice, 3 PL ovocného octu, 1 ČL sekaného tymiánu, 2 cibule, mrkva, 100 g zeleru, 1/8 l suchého bieleho vína, ¼ l horúceho mäsového vývaru, 4 PL čerstvej smotany, soľ, korenie
Umyté a osušené mäso potrieme soľou a korením. Lekvár a džem zmiešame s horčicou, octom, tymianom a natrieme povrch mäsa. Vložíme do pekáča a pečieme pri 200 stupňoch jeden a štvrť hodiny. Cibuľu očistíme, so zelerom a mrkvou pokrájame na kocky. Po 20 minútach polejeme mäso polovicou vína a mäsového vývaru. Po 40 minútach pečenia prilejeme ďalší vývar, vložíme zeleninu a spolu pečieme. Hotové mäso uložíme na misu. Do výpeku dolejeme trochu vody, precedíme a primiešame zvyšné víno a smotanu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára