1
kg hovädzieho mäsa z vrchného šálu, soľ, mleté čierne
korenie, 4 PL pomarančového džemu, 4 PL jablkového lekváru, 4 PL
horčice, 3 PL ovocného octu, 1 ČL sekaného tymiánu, 2 cibule,
mrkva, 100 g zeleru, 1/8 l suchého bieleho vína, ¼ l horúceho
mäsového vývaru, 4 PL čerstvej smotany, soľ, korenie
Umyté
a osušené mäso potrieme soľou a korením. Lekvár a džem
zmiešame s horčicou, octom, tymianom a natrieme povrch mäsa.
Vložíme do pekáča a pečieme pri 200 stupňoch jeden a štvrť
hodiny. Cibuľu očistíme, so zelerom a mrkvou pokrájame na kocky.
Po 20 minútach polejeme mäso polovicou vína a mäsového vývaru.
Po 40 minútach pečenia prilejeme ďalší vývar, vložíme
zeleninu a spolu pečieme. Hotové mäso uložíme na misu. Do výpeku
dolejeme trochu vody, precedíme a primiešame zvyšné víno a
smotanu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára