štvrtok 8. septembra 2016

Korenené hovädzie-recept

4 plátky mäsa zo stehna, 225 g miešaných húb, 120 ml červeného vína, 1 PL drveného čierneho korenia, 1 PL olivového oleja, ½ strúčika rozotretého cesnaku, 300 ml hovädzieho vývaru, 1 PL maizeny, 1 ČL horčice, 1 ČL vínneho octu, 5 PL šľahačky
Hovädzie rezne dobre okoreníme, potrieme z obidvoch strán olejom a na veľkej panvici prudko opečieme 8 minút z každej strany. Preložíme ich na teplé miesto. Zvyšný olej vylejeme, panvicu znova vyhrejeme, usadeninu z výpeku zalejeme červeným vínom, vareškou ju uvoľníme, aby sa nepripekala. Pridáme huby, cesnak, necháme chvíľu mäknúť, až potom prilejeme vývar. V miske vymiešame maizenu s horčicou, zriedime trochou studenej vody a vylejeme na zmes. Necháme slabo vrieť, aby zmes zhustla. Ochutíme octom a zjemníme šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára