4
plátky mäsa zo stehna, 225 g miešaných húb, 120 ml červeného
vína, 1 PL drveného čierneho korenia, 1 PL olivového oleja, ½
strúčika rozotretého cesnaku, 300 ml hovädzieho vývaru, 1 PL
maizeny, 1 ČL horčice, 1 ČL vínneho octu, 5 PL šľahačky
Hovädzie
rezne dobre okoreníme, potrieme z obidvoch strán olejom a na veľkej
panvici prudko opečieme 8 minút z každej strany. Preložíme ich
na teplé miesto. Zvyšný olej vylejeme, panvicu znova vyhrejeme,
usadeninu z výpeku zalejeme červeným vínom, vareškou ju
uvoľníme, aby sa nepripekala. Pridáme huby, cesnak, necháme
chvíľu mäknúť, až potom prilejeme vývar. V miske vymiešame
maizenu s horčicou, zriedime trochou studenej vody a vylejeme na
zmes. Necháme slabo vrieť, aby zmes zhustla. Ochutíme octom a
zjemníme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára