štvrtok 8. septembra 2016

Špenát s volským okom

1 krabica mrazeného špenátu, 4 vajcia, 100 g syra, 500 ml mlieka, 60 g masla, 1 viazanička cibuľky, 30 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ.
Na panvici rozpustíme polovičnú dávku masla, pridáme múku, krátko spolu prehrejeme, zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustejšiu omáčku. Nakoniec zamiešame do nej nastrúhaný syr a osolíme. Na zvyšnej polovici masla opražíme cibuľku aj s vňaťou, pridáme mrazený čiastočne nakrájaný špenát, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Špenát preložíme do ohňovzdorného pekáča a zalejeme pripravenou omáčkou. Menšou naberačkou urobíme 4 jamky, do každej rozbijeme vajce a v rúre zapečieme, až kým bielky nestuhnú. Podávame s čiernym chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára