600
g hovädzieho mäsa zo stehna, 100 g párkov, 80 g tuku, 100 g
cibule, 20 g hladkej múky, 50 g rajčiakového pretlaku, soľ, 5
zrniek čierneho korenia, mletá červená paprika, 1 ½ dl kyslej
smotany
Ostrým
nožom urobíme do mäsa otvory a vložíme do nich menšiu polovicu
párkov. V rajnici uoražíme na rozpálenom tuku pokrájanú cibuľu,
pridáme papriku, podlejeme vodou a pridáme ešte rajčiakový
pretlak. Do pripraveného základu vložíme mäso, pridáme celé
korenie, prikryjeme a dusíme. Občas ho podlejeme vodou. Mäkké
mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej
rozmiešame hladkú múku, a 20 minút ešte povaríme. Mäso
pokrájame, dáme na misu, polejeme omáčkou a navrch dáme zvyšné
pokrájané párky opražené na tuku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára