1000
g gaštanov, 80 g práškového cukru, 100 g masla, 5 cl rumu, 1 dl
sladkej smotany
Plnka:
200 g masla, 100 g horkej čokolády, 60 g práškového cukru,
2lyžice rumu
Gaštany
nakrojíme a uvaríme vo vode. Uvarené gaštany očistíme a
pomelieme na mlynčeku na orechy. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme
gaštany, rum, sladkú smotanu a dobre premiešame. Navlhčíme si
obrúsok, rozprestrime na ňom gaštanovú masu na hrúbku 1
cm.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rum, roztopenú čokoládu a ešte dobre vymiešame. Pripravenú plnku natrieme na gaštanovú masu, nadvihneme obrúsok a zavinieme. Závin dáme na misu a necháme zachladiť. Podávame so šľahanou smotanou.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rum, roztopenú čokoládu a ešte dobre vymiešame. Pripravenú plnku natrieme na gaštanovú masu, nadvihneme obrúsok a zavinieme. Závin dáme na misu a necháme zachladiť. Podávame so šľahanou smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára