utorok 13. septembra 2016

Hovädzie mäso plnené vajcami

½ kg hovädzieho mäsa zo stehna, 2 vajcia, 40 g masti, 60 g cibule, lyžička mletej červenej papriky, 2 dl vody, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky
Mäso umyjeme a ostrým nožom urobíme v ňom vrecko, do ktorého vložíme olúpané vajcia uvarené na tvrdo a zašijeme. Mäso opečieme na horúcej masti, vložíme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľku zapenenú na zvyšku masti, červenú papriku, korenie, soľ a vodu. Hrniec zatvoríme a privedieme do varu. Mäso dusíme 50 minút. Hrniec po odstavení a ochladnutí otvoríme, mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho a zaliatou vodou, ešte povaríme a precedíme na pokrájané mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára