½
kg hovädzieho mäsa zo stehna, 2 vajcia, 40 g masti, 60 g cibule,
lyžička mletej červenej papriky, 2 dl vody, mleté čierne
korenie, 20 g hladkej múky
Mäso
umyjeme a ostrým nožom urobíme v ňom vrecko, do ktorého vložíme
olúpané vajcia uvarené na tvrdo a zašijeme. Mäso opečieme na
horúcej masti, vložíme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľku
zapenenú na zvyšku masti, červenú papriku, korenie, soľ a vodu.
Hrniec zatvoríme a privedieme do varu. Mäso dusíme 50 minút.
Hrniec po odstavení a ochladnutí otvoríme, mäso vyberieme a
pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho a
zaliatou vodou, ešte povaríme a precedíme na pokrájané mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára