4
teľacie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL masla, 1 PL oleja,
4 karotky, 2 zelery, 4 petržleny, cibuľa, teľací vývar, 125 ml
bieleho vína, 125 ml smotany na šľahanie, nasekaná petržlenová
vňať
Cibuľu
ošúpeme, nakrájame, zeleninu ošúpeme, umyjeme, nakrájame. Mäso
podľa potreby odblaníme, odrežeme mastné časti, zľahka z oboch
strán naklepeme, osolíme a okoreníme. V panvici zohrejeme maslo a
olej, rezne z každej strany prudko opečieme, vezmeme z panvice a
odložíme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme cibuľu, pridáme
zeleninu, podlejeme vínom a vývarom, ktorý sme pripravili podľa
návodu na obale, necháme prevrieť, vložíme rezne, prilejeme
smotanu a domäkka udusíme. Vmiešame vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára