utorok 13. septembra 2016

Teľacie rezne v jemnej omáčke

4 teľacie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL masla, 1 PL oleja, 4 karotky, 2 zelery, 4 petržleny, cibuľa, teľací vývar, 125 ml bieleho vína, 125 ml smotany na šľahanie, nasekaná petržlenová vňať
Cibuľu ošúpeme, nakrájame, zeleninu ošúpeme, umyjeme, nakrájame. Mäso podľa potreby odblaníme, odrežeme mastné časti, zľahka z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme. V panvici zohrejeme maslo a olej, rezne z každej strany prudko opečieme, vezmeme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme cibuľu, pridáme zeleninu, podlejeme vínom a vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, vložíme rezne, prilejeme smotanu a domäkka udusíme. Vmiešame vňať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára