piatok 16. septembra 2016

Perníky-recept

2 dl medu, 3 lyžice mlieka, 150 g kryštálového cukru, 250 g masla, 700 g výberovej múky, 2 lyžice kakaa, 2 lyžičky mletej škorice, 1/2 l lyžičky klinčekov, 1 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 4 vajcia
Med, mlieko, kryštálový cukor, maslo dáme do kastróla a nad parou rozpustíme, aby zmes bola hladká. Necháme trošku vychladnúť a do vlažnej zmesi pridáme polovicu múky, kakao, škoricu a potlčené klinčeky. Všetko dobre vymiešame a pridáme druhú polovicu múky, sódu bikarbónu a rozšľahané vajcia. Vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme do rána odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra a formičkami vypichujme rôzne tvary, V mierne vyhriatej rúre pečieme 10-12 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára