8
vajec, 30 dkg kryštálového cukru, 30 dkg hladkej múky „špeciál“,
1 prášok do pečiva, asi 3/4 dcl vody
Z
prísad vypracujeme piškótové cesto (ako pri orechovej roláde
alebo podľa svojho receptu), rozdelíme ho na 2 veľké rovné
plechy vyložené papierom a upečieme.
Plnka: 25 dkg masla, 20 dkg preosiateho práškového cukru a 1 vajce dobre vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a naplníme pláty. Vrch polejeme citrónovou polevou a prizdobíme čokoládou.
Poleva: 40 – 50 dkg preosiateho práškového cukru, šťavu z 1 citróna a trošku vriacej vody dobre vymiešame.
Plnka: 25 dkg masla, 20 dkg preosiateho práškového cukru a 1 vajce dobre vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a naplníme pláty. Vrch polejeme citrónovou polevou a prizdobíme čokoládou.
Poleva: 40 – 50 dkg preosiateho práškového cukru, šťavu z 1 citróna a trošku vriacej vody dobre vymiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára