nedeľa 11. septembra 2016

Citrónové rezy

8 vajec, 30 dkg kryštálového cukru, 30 dkg hladkej múky „špeciál“, 1 prášok do pečiva, asi 3/4 dcl vody
Z prísad vypracujeme piškótové cesto (ako pri orechovej roláde alebo podľa svojho receptu), rozdelíme ho na 2 veľké rovné plechy vyložené papierom a upečieme.
Plnka: 25 dkg masla, 20 dkg preosiateho práškového cukru a 1 vajce dobre vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a naplníme pláty. Vrch polejeme citrónovou polevou a prizdobíme čokoládou.
Poleva: 40 – 50 dkg preosiateho práškového cukru, šťavu z 1 citróna a trošku vriacej vody dobre vymiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára