5
bielkov, 25 dkg orechov, 10 dkg kryštál. cukru, 30 dkg preosiateho
práškového cukru
Z
bielkov šľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň kryštálový cukor,
potom do ušľahaného opatrne primiešame práškový cukor a
nakoniec orechy. Potom pomocou vrecka vytláčame na suchý papier
(desiatový), ktorým sme vyložili plech,rožky. Pečieme ich v
mierne vyhriatej rúre do ružova.
Krém:
0,5 l mlieka, 6 dkg maizeny, 2 žĺtky, uvaríme krém. Kým trošku
vychladne vymiešame 38 dkg masla, 25 dkg práškového cukru,
vanilkový cukor, 3 – 4 lyžice kakaa, potom po troške spojíme s
uvareným krémom. Hotový krém vytláčame na rožky a máčame ich
v čokoládovej poleve.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára