60
dkg hladkej múky „špeciál“, 20 dkg smetolu (Palmarín), 2 1/2
dcl mlieka,4 dkg kvasníc, trošku soli
Poleva:
3 čajové lyžičky hladkej múky, 3 čajové lyžičky soli,
studená voda podľa potreby, vymiešať do hladka, aby sa dalo
polievať
Vo
vlažnom mlieku rozmrvíme kvasnice, kvások potom vylejeme do
pripravenej múky so smetolom a troškou soli, zamiesime a necháme
vykysnúť. Potom odkrajujeme po kúsku cesta, urobíme šúľok,
pokrájame na malé kúsky, ktoré šúľame, a tvarujeme praclíky.
Ukladáme ich hustejšie na pomastený plech,necháme trochu postáť,
potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pred dopečením
ich potrieme polevou a dáme ešte na chvíľku do rúry, aby poleva
zaschla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára