nedeľa 11. septembra 2016

Praclíky

60 dkg hladkej múky „špeciál“, 20 dkg smetolu (Palmarín), 2 1/2 dcl mlieka,4 dkg kvasníc, trošku soli
Poleva: 3 čajové lyžičky hladkej múky, 3 čajové lyžičky soli, studená voda podľa potreby, vymiešať do hladka, aby sa dalo polievať

Vo vlažnom mlieku rozmrvíme kvasnice, kvások potom vylejeme do pripravenej múky so smetolom a troškou soli, zamiesime a necháme vykysnúť. Potom odkrajujeme po kúsku cesta, urobíme šúľok, pokrájame na malé kúsky, ktoré šúľame, a tvarujeme praclíky. Ukladáme ich hustejšie na pomastený plech,necháme trochu postáť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pred dopečením ich potrieme polevou a dáme ešte na chvíľku do rúry, aby poleva zaschla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára