300
g bryndze, 100 g údeného syra, 250 g šunky, 125 g masla, 130 g
smotany na šľahanie, 20 g kapie, vajce, pažítka, 10 g čírej
želatíny, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Vajce
uvaríme natvrdo a ošúpeme. Pokrájanú šunku a maslo, ochutené
mletou paprikou, korením a soľou, rozmixujeme. Postupne prilievame
smotanu až vznikne pena, do ktorej potom zamiešame na kocky
pokrájanú kapiu a posekaný bielok z uvareného vajca. Bryndzu
vyšľaháme, primiešame najemno nasekanú pažítku. Na dno
tortovej formy uložíme syr, naň navrstvíme šunkovú penu, opäť
rozložíme syr a natrieme bryndzou. Navrch dáme posledné plátky
syra. Želatínu rozpustíme v 100 ml vody a necháme za stáleho
miešania zovrieť. Vychladnutou želatínou potrieme pomocou štetca
vrchné plátky syra. Bryndzovú pochúťku dáme vychladiť, potom
formu odstránime a nakrájame na porcie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára