štvrtok 1. septembra 2016

Bryndzová pochúťka

300 g bryndze, 100 g údeného syra, 250 g šunky, 125 g masla, 130 g smotany na šľahanie, 20 g kapie, vajce, pažítka, 10 g čírej želatíny, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Vajce uvaríme natvrdo a ošúpeme. Pokrájanú šunku a maslo, ochutené mletou paprikou, korením a soľou, rozmixujeme. Postupne prilievame smotanu až vznikne pena, do ktorej potom zamiešame na kocky pokrájanú kapiu a posekaný bielok z uvareného vajca. Bryndzu vyšľaháme, primiešame najemno nasekanú pažítku. Na dno tortovej formy uložíme syr, naň navrstvíme šunkovú penu, opäť rozložíme syr a natrieme bryndzou. Navrch dáme posledné plátky syra. Želatínu rozpustíme v 100 ml vody a necháme za stáleho miešania zovrieť. Vychladnutou želatínou potrieme pomocou štetca vrchné plátky syra. Bryndzovú pochúťku dáme vychladiť, potom formu odstránime a nakrájame na porcie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára