6
vajec, 500 g ovčieho syra, 250 ml mlieka, 60 g masla, maslo na
potretie a vymastenie formy, 500 g lístkového cesta (polotovar), 80
g hladkej múky, na hrot noža mletého bieleho korenia, pol čajovej
lyžičky soli
Lístkové
cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr popučíme. Na
panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za
občasného pomiešania povaríme asi 5 minút. Potom omáčku trocha
osolíme, okoreníme mletým bielym korením a necháme vychladnúť
(občas ju premiešame). Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame
vajcia a popučený ovčí syr.Lístkové cesto rozvaľkáme na 6
kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane
potrieme maslom. Aj formu vymastíme maslom, uložíme do nej jeden
kruh cesta, natrieme ho tenkou vrstvou syra, prikryjeme ďalším
kruhom a znova rozložíme vrstvu syra.Postup opakujeme, až kým
všetky kruhy cesta neuložíme do formy. Nakoniec priložíme
posledný kruh cesta a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 1
hodinu. Po upečení formu otvoríme, pokrm vyberieme a nakrájame na
rezy ako tortu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára