250
g tvrdého syra Gouda, 500 g hrozna, 100 g orechových jadier, 200 ml
majonézy alebo jogurtu, 50 ml citrónovej šťavy, 1 lyžica
práškového cukru, na hrot noža cayenského korenia, zelená
petržlenová vňať, soľ
Syr
nakrájame na malé kocky a premiešame s umytými bobuľami hrozna.
Pridáme orechové jadrá, majonézu alebo jogurt, citrónovú šťavu,
cukor, cayenské korenie, soľ a všetko spolu zľahka
premiešame.Zmes necháme odležať v chladničke asi 2 až 3 hodiny.
Pred podávaním šalát urovnáme na misku, posypeme nasekanou
zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobíme bobuľami hrozna a
orechovými jadrami.Podávame s chlebom a maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára