¾
kg teľacieho karé, 80 g masla, soľ, 40 g cibule, 20 g hladkej
múky, 150 g šampiňónov, 40 g masla
Z
teľacieho karé odsekneme chrbtovú kosť a nakrájame rebierka,
ktoré naklepeme, posolíme, pomúčime a na masle opečieme do
zlatožlta. Na masle, na ktorom sme opekali rebierka, opražíme
nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou, pridáme rebierka a
prikryté dusíme. Mäkké vyberieme, šťavu odparíme na tuk,
zaprášime múkou, zalejeme vývarom, dobre povaríme, pretlačíme
cez sitko na rebierka a pridáme udusené šampiňóny.
Dusené šampiňóny: Umyté a olúpané šampiňóny pokrájame, položíme na maslo, posolíme a prikryté dusíme. Počas dusenia ich posypeme nadrobno posekanou vňaťou.
Dusené šampiňóny: Umyté a olúpané šampiňóny pokrájame, položíme na maslo, posolíme a prikryté dusíme. Počas dusenia ich posypeme nadrobno posekanou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára