piatok 16. septembra 2016

Teľacie rebierko na šampiňónoch

¾ kg teľacieho karé, 80 g masla, soľ, 40 g cibule, 20 g hladkej múky, 150 g šampiňónov, 40 g masla
Z teľacieho karé odsekneme chrbtovú kosť a nakrájame rebierka, ktoré naklepeme, posolíme, pomúčime a na masle opečieme do zlatožlta. Na masle, na ktorom sme opekali rebierka, opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou, pridáme rebierka a prikryté dusíme. Mäkké vyberieme, šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vývarom, dobre povaríme, pretlačíme cez sitko na rebierka a pridáme udusené šampiňóny.
Dusené šampiňóny: Umyté a olúpané šampiňóny pokrájame, položíme na maslo, posolíme a prikryté dusíme. Počas dusenia ich posypeme nadrobno posekanou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára