400
g mrazeného lístkového cesta, 1 vajce, 80 g tvrdého strúhaného
syra, 1 lyžica čerstvých byliniek (1 čajová lyžička sušených),
rasca, múka na vyvaľkanie, mleté čierne korenie
Cesto
necháme cez noc rozmraziť. Rúru vyhrejeme na 200 oC. Plech
vystelieme papierom na pečenie. Rozmrazené cesto vyvaľkáme na
pomúčenej pracovnej doske a celé ho potrieme rozšľahaným
vajíčkom. Polovicu cesta posypeme strúhaným syrom, nakrájanými
bylinkami a mletým čiernym korením. Druhú polovicu cesta naň
zľahka pritlačíme. Radielkom vykrajujeme tyčinky široké
približne 1 centimeter.Naukladáme na plech a potrieme rozšľahaným
vajcom. Posypeme rascou a pečieme v predhriatej rúre na strednej
teplote asi 15 minút dozlata.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára