Cesto:
200 g jemne rozdrvených keksov, 70 g roztopeného masla
Plnka:
250 g jemného rozmixovaného bieleho cottage cheese, 250 g biely
cottage cheese, 4 lyžice práškového cukru, 3 lyžice maizeny, 2
vajcia, lyžicu kakaa, 300 g kyslej smotany, 1 dl vaječného koňaku
Krém:
150 g roztopenej tmavej čokolády, 50 g roztopenej bielej čokolády
Cesto:
Tortovú formu natrieme rozpusteným maslom a vystelieme spodok a
boky tortovej formy papierom na pečenie. Rozdrvené keksy rozmiešame
s maslom, kým sa všetky nenavlhčia. Túto zmes stlačíme pevne na
dno formy a zmrazíme na 10 minút. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Plnka:
Rozšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme jeden rozmixovaný cottage
cheese a jeden hrudkovitý cottage cheese, kakao, maizenu, kyslú
smotanu, koňak a vyšľahané bielky. Rozmiešanú plnku vylejeem
priamo na keksovú masu v tortovej forme. Vrch uhladíme a pečieme
45 minút. Koláč v tomto štádiu ešte nebude vyzretý, ale
spevnie až po vychladnutí. Najlepšie je nechať koláč, cez noc v
chladničke, prípadne ho trošku zmraziť priamo vo forme. Studený
opatrne vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a preložíme
na misu. Povrch koláča natrieme šľahačkovým krémom. Boky a
vrch ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou podľa vlastnej
fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára