piatok 2. septembra 2016

Sladká petruška-recept

Cesto: 200 g jemne rozdrvených keksov, 70 g roztopeného masla
Plnka: 250 g jemného rozmixovaného bieleho cottage cheese, 250 g biely cottage cheese, 4 lyžice práškového cukru, 3 lyžice maizeny, 2 vajcia, lyžicu kakaa, 300 g kyslej smotany, 1 dl vaječného koňaku
Krém: 150 g roztopenej tmavej čokolády, 50 g roztopenej bielej čokolády
Cesto: Tortovú formu natrieme rozpusteným maslom a vystelieme spodok a boky tortovej formy papierom na pečenie. Rozdrvené keksy rozmiešame s maslom, kým sa všetky nenavlhčia. Túto zmes stlačíme pevne na dno formy a zmrazíme na 10 minút. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Plnka: Rozšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme jeden rozmixovaný cottage cheese a jeden hrudkovitý cottage cheese, kakao, maizenu, kyslú smotanu, koňak a vyšľahané bielky. Rozmiešanú plnku vylejeem priamo na keksovú masu v tortovej forme. Vrch uhladíme a pečieme 45 minút. Koláč v tomto štádiu ešte nebude vyzretý, ale spevnie až po vychladnutí. Najlepšie je nechať koláč, cez noc v chladničke, prípadne ho trošku zmraziť priamo vo forme. Studený opatrne vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a preložíme na misu. Povrch koláča natrieme šľahačkovým krémom. Boky a vrch ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou podľa vlastnej fantázie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára