pondelok 5. septembra 2016

Prekladaná kapusta

400 až 500 g bravčového mäsa,2 veľké cibule, soľ, 200 g slaniny, 200 g klobásy,1 kg kyslej kapusty,2 PL masti,500 ml kyslej smotany, trošku mletej papriky, 100 g ryže
Bravčové mäso nakrájame na kocky. Pridáme nasekanú cibuľu, vložíme do kastróla a udusíme. Podľa potreby podlievame vodou.Na druhej panvici opražíme nakrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme kyslú kapustu. Ohňovzdornú misu vytrieme masťou a potom na ňu vložíme vrstvu uvarenej, odkvapkanej kyslej kapusty, na ňu vložíme opraženú slaninu a klobásu, polejeme osolenou kyslou smotanou a povrch posypeme mletou paprikou.Ako ďalšiu vrstvu vložíme udusenú ryžu zmiešanú s uduseným mäsom a na to znovu kyslú kapustu.Obsah misy opäť polejeme smotanou a na asi 25 minút vložíme do vyhriatej rúry, kde ho zapečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára