400
až 500 g bravčového mäsa,2 veľké cibule, soľ, 200 g slaniny,
200 g klobásy,1 kg kyslej kapusty,2 PL masti,500 ml kyslej smotany,
trošku mletej papriky, 100 g ryže
Bravčové
mäso nakrájame na kocky. Pridáme nasekanú cibuľu, vložíme do
kastróla a udusíme. Podľa potreby podlievame vodou.Na druhej
panvici opražíme nakrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme
kyslú kapustu. Ohňovzdornú misu vytrieme masťou a potom na ňu
vložíme vrstvu uvarenej, odkvapkanej kyslej kapusty, na ňu vložíme
opraženú slaninu a klobásu, polejeme osolenou kyslou smotanou a
povrch posypeme mletou paprikou.Ako ďalšiu vrstvu vložíme udusenú
ryžu zmiešanú s uduseným mäsom a na to znovu kyslú
kapustu.Obsah misy opäť polejeme smotanou a na asi 25 minút
vložíme do vyhriatej rúry, kde ho zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára