pondelok 5. septembra 2016

Plnený hermelín s cesnakom a orechmi

hermelín (encián), 2 hrste nasekaných vlašských orechov,4 lyžice masla alebo taveného syra, 2 strúčiky cesnaku, čerstvo mleté čierne korenie, soľ
Zrelý hermelín rozkrojíme po obvode na dve rovnako hrubé placky. Lyžičkou dôkladne vydlabeme vnútrajšok každej placky a dáme ho do misky. Treba dať pozor, aby sme pri dlabaní nepoškodili kôru hermelínu.Do misky potom pridáme maslo (alebo tavený syr), prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame do hladka. Nakoniec vmiešame vlašské orechy a celú hmotu rovnomerne vyklopíme do jednej hermelínovej mištičky, priklopíme ju druhou a zarovnáme po okraji nožom. Syr zabalíme do alobalu a dáme do chladničky odležať, najlepšie cez noc, aby orechy zmäkli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára