hermelín
(encián), 2 hrste nasekaných vlašských orechov,4 lyžice masla
alebo taveného syra, 2 strúčiky cesnaku, čerstvo mleté čierne
korenie, soľ
Zrelý
hermelín rozkrojíme po obvode na dve rovnako hrubé placky.
Lyžičkou dôkladne vydlabeme vnútrajšok každej placky a dáme ho
do misky. Treba dať pozor, aby sme pri dlabaní nepoškodili kôru
hermelínu.Do misky potom pridáme maslo (alebo tavený syr),
prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame
do hladka. Nakoniec vmiešame vlašské orechy a celú hmotu
rovnomerne vyklopíme do jednej hermelínovej mištičky, priklopíme
ju druhou a zarovnáme po okraji nožom. Syr zabalíme do alobalu a
dáme do chladničky odležať, najlepšie cez noc, aby orechy
zmäkli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára