pondelok 12. septembra 2016

Papriky plnené mandľovou ryžou

2 PL olivového oleja, 50 g nasekaných mandlí, 140 g dlhozrnnej ryže, 2 strúčiky cesnaku, 3,5 dl zeleninového vývaru, zväzok jarnej cibuľky, 140 g paradajok, 150 g mozzarelly, 140 g syra s modrou plesňou, hrsť petržlenovej vňate, 2 červené papriky, 3 žlté papriky, mleté čierne korenie, soľ
V panvici zohrejeme olej, opražíme na ňom posekané mandle, pridáme suchú ryžu a za stáleho miešania pražíme, kým ryža nezačne byť akoby zo skla. Pridáme posekaný cesnak, zalejeme vývarom, prikryjeme a na miernom ohni varíme 10 minút. Dáme dolu z ohňa, vmiešame pokrájanú cibuľku, paradajky, syry a bylinky. Ostrým nožom otvoríme papriky okolo jadrovníka, jadrovník odstránime čiapočku so stopkou odložíme. Papriky naplníme ryžovou zmesou. Meter dlhú niť uviažeme na stopku, papriku uzatvoríme a niť omotáme okolo celej papriky. Uzatvorené papriky grilujeme 20 minút pri miernejšej teplote. Papriky sú hotové, keď sa na paprike začnú vytvárať hnedé pľuzgieriky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára