2
PL olivového oleja, 50 g nasekaných mandlí, 140 g dlhozrnnej ryže,
2 strúčiky cesnaku, 3,5 dl zeleninového vývaru, zväzok jarnej
cibuľky, 140 g paradajok, 150 g mozzarelly, 140 g syra s modrou
plesňou, hrsť petržlenovej vňate, 2 červené papriky, 3 žlté
papriky, mleté čierne korenie, soľ
V
panvici zohrejeme olej, opražíme na ňom posekané mandle, pridáme
suchú ryžu a za stáleho miešania pražíme, kým ryža nezačne
byť akoby zo skla. Pridáme posekaný cesnak, zalejeme vývarom,
prikryjeme a na miernom ohni varíme 10 minút. Dáme dolu z ohňa,
vmiešame pokrájanú cibuľku, paradajky, syry a bylinky. Ostrým
nožom otvoríme papriky okolo jadrovníka, jadrovník odstránime
čiapočku so stopkou odložíme. Papriky naplníme ryžovou zmesou.
Meter dlhú niť uviažeme na stopku, papriku uzatvoríme a niť
omotáme okolo celej papriky. Uzatvorené papriky grilujeme 20 minút
pri miernejšej teplote. Papriky sú hotové, keď sa na paprike
začnú vytvárať hnedé pľuzgieriky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára