3OO
g hladkej múky, 2OO g hrubej múky, na hrot noža soli, 2O g
droždia, 3O g cukru, 6O g masla, 2,5 dcl mlieka, 2 žĺtky
Náplň:
lOO g masla, škorica, pr. cukor, 15O – 2OO g mletých vlašských
orechov
Najprv
si pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Do misy vsypeme
preosiatu múku, cukor, soľ, roztopené maslo, žĺtky a s vlažným
mliekom vypracujeme cesto a kvások. Necháme dobre vykysnúť a
potom ho rozvaľkáme na plát, potrieme rozpusteným, ale polotuhým
maslom (aby sme ho mohli dobre natrieť v silnejšej vrstve). Cesto
posypeme zmesou orechov, cukru a škorice, zvinieme uložíme na
plech, stočíme do kruhu a po povrchu trochu narežeme. Pečieme
najprv v horúcej rúre, potom plameň zmiernime, aby sa veniec dobre
prepiekol aj vnútri. Hotový môžeme potrieť citr. polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára