14O
g krupicovej múky, 12O g hladkej múky, 1OO g práškového cukru,
vanilkového cukor, 17O g masla, 3 žĺtky, 11O g vlašských
orechov.
Ozdoba:
1OO g vlašských orechov
Poleva:
2OO g práškového cukru, 2 bielky, pol KL citrónovej šťavy
Preosiatu
múku dobre zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme
zmäknuté maslo, zomleté orechy, žĺtky a všetko dobre
premiešame. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, pomocou
formičiek vykrajujeme hviezdičky a ukladáme ich na plech, ktorý
sme prikryli mastným papierom. Vo vopred vyhriatej rúre upečieme
do ružova. Ešte horúce pečivo postriekame pomocou vrecúška
hustou bielk. polevou a do stredu položíme l/2 vlasškého orecha.
Necháme vo vlažnej rúre vyschnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára