piatok 16. septembra 2016

Mletý biftek

400 g hovädzieho mäsa zo stehna, 100 g teľacieho mäsa z pliecka, 100 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, vajce, 2 žemle, 20 g hladkej múky, cibuľa, 15 g rajčiakového pretlaku
Očistené mladé hovädzie a teľacie mäso pokrájame a zomelieme. Pridáme vytlačené namočené žemle, soľ, korenie, vajce a dobre rozmiešame. Z masy urobíme pekné okrúhle bifteky, ktoré obalíme v múke a na rozpálenom tuku z oboch strán opečieme. Na výpeku upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme bifteky, podlejeme vývarom, pridáme rajčiakový pretlak a dusíme prikryté pol hodiny. Bifteky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, necháme dobre povariť, podľa potreby dolejeme vývar a napokon pretlačíme cez sitko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára