400
g hovädzieho mäsa zo stehna, 100 g teľacieho mäsa z pliecka, 100
g tuku, soľ, mleté čierne korenie, vajce, 2 žemle, 20 g hladkej
múky, cibuľa, 15 g rajčiakového pretlaku
Očistené
mladé hovädzie a teľacie mäso pokrájame a zomelieme. Pridáme
vytlačené namočené žemle, soľ, korenie, vajce a dobre
rozmiešame. Z masy urobíme pekné okrúhle bifteky, ktoré obalíme
v múke a na rozpálenom tuku z oboch strán opečieme. Na výpeku
upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme bifteky, podlejeme
vývarom, pridáme rajčiakový pretlak a dusíme prikryté pol
hodiny. Bifteky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, necháme dobre
povariť, podľa potreby dolejeme vývar a napokon pretlačíme cez
sitko.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára