Cesto: 300
g polohrubej múky, pol lyžičky soli, 40 g kryštálového
cukru, 20 g droždia, 0,15 l mlieka, citrónová
kôra, 1 vajce, 60 g masla
Plnka: 1
kg jabĺk, 100 g kryštálového cukru, citrónová
šťava, 0,1 l vody,1 lyžička škorice
Posýpka: 100
g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 100
g masla, 100 g hrubej múky
Do
misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor a premiešame. V strede
urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie, zalejeme vlažným
mliekom a necháme vykysnúť. Potom pridáme postrúhanú citrónovú
kôru, vajce, postrúhané maslo a vypracujeme vláčne cesto.
Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Jablká
umyjeme, postrúhame, vložíme do kastróla, pridáme citrónovú
šťavu, vodu, cukor, škoricu a krátko podusíme. Vykysnuté cesto
rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme na vymastený plech,
rovnomerne naň rozotrieme vychladnuté jablká a posypeme posýpkou.
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Posýpka:Do
misy dáme práškový a vanilkový cukor, posekané maslo, hrubú
múku a všetko dobre zmiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára