pondelok 12. septembra 2016

Grilovaná čakanka

4 čakankové puky, 250 g uvarenej cvikly, 4 PL olivového oleja, pomaranč, 3 Pl majonézy, 2 PL kremžskej horčice
Čakanku umyjeme, osušíme a odstránime poškodené vonkajšie listy. Čakankové puky rozrežeme na polovice. Polovice pukov dáme reznou stranou na rozohriatu grilovaciu mriežku, potrieme olejom a grilujeme 5 minút. Puky potom otočíme, potrieme zvyšným olejom a grilujeme 3 minúty. Cviklu pokrájame na plátky a odložíme nabok. Pripravíme si pomarančový nálev: 1 Pl pomarančovej šťavy zmiešame s majonézou a kremžskou horčicou. Čakanku lúčovito poukladáme na plytkú misu reznou plochou nahor. Polejeme nálevom a medzi čakankové puky poukladáme plátky cvikly.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára