4
čakankové puky, 250 g uvarenej cvikly, 4 PL olivového oleja,
pomaranč, 3 Pl majonézy, 2 PL kremžskej horčice
Čakanku
umyjeme, osušíme a odstránime poškodené vonkajšie listy.
Čakankové puky rozrežeme na polovice. Polovice pukov dáme reznou
stranou na rozohriatu grilovaciu mriežku, potrieme olejom a
grilujeme 5 minút. Puky potom otočíme, potrieme zvyšným olejom a
grilujeme 3 minúty. Cviklu pokrájame na plátky a odložíme nabok.
Pripravíme si pomarančový nálev: 1 Pl pomarančovej šťavy
zmiešame s majonézou a kremžskou horčicou. Čakanku lúčovito
poukladáme na plytkú misu reznou plochou nahor. Polejeme nálevom a
medzi čakankové puky poukladáme plátky cvikly.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára