200
g strúhanky, 80 ml vody, 2 lyžice oleja (najlepšie olivového), 1
bobkový list, 1 a pol lyžičky tymiánu, 500 ml najemno nakrájanej
cibuľky, 1/4 lyžičky majoránky, 1 lyžička oregana, 1 a pol
lyžička bazalky, 1 a pol lyžica Tebi, 3/4 lyžičky morskej soli,
1 lyžička rozotretého cesnaku, 60 ml bezmliečneho rastlinného
margarínu
Najskôr
namočíme strúhanku do vody. Zamiešame a necháme zmäknúť. Na
rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a
pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia.
Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme
ostatné prísady, okrem margarínu. Dusíme na miernom plameni 15
minút. Medzitým si roztopíme margarín (nepripáliť!), ktorý
potom pridáme do takto pripravenej zmesi. Dôkladne zamiešame, dáme
do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára