nedeľa 11. septembra 2016

Francúzka nátierka

200 g strúhanky, 80 ml vody, 2 lyžice oleja (najlepšie olivového), 1 bobkový list, 1 a pol lyžičky tymiánu, 500 ml najemno nakrájanej cibuľky, 1/4 lyžičky majoránky, 1 lyžička oregana, 1 a pol lyžička bazalky, 1 a pol lyžica Tebi, 3/4 lyžičky morskej soli, 1 lyžička rozotretého cesnaku, 60 ml bezmliečneho rastlinného margarínu
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia. Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem margarínu. Dusíme na miernom plameni 15 minút. Medzitým si roztopíme margarín (nepripáliť!), ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi. Dôkladne zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára