piatok 2. septembra 2016

Domáci chlieb-recept

1kg múka hladká obyčajná,1 kocka droždie , 3 lyžičky soli,3 lyžičky octu, lyžička rasca,3 ks v šupke uvarených zemiakov,6 dl voda
Pripravíme kvások z droždia, vody a troške cukru, pridáme do múky, zemiaky postrúhame a pridáme aj ostatné prísady. Necháme kysnúť 1 hodinu. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku prekladáme ho 3 krát v intervale 15 minút. Dáme na dobre pomastený a hrubou múkou vysypaný plech. Ešte necháme aspoň pol hodiny kysnúť. V rúre pečieme 1 – 1 1/4 hodiny. Podľa potreby kontrolujeme teplotu, prípadne prikryjeme alobalom. Na konci pečenia potrieme chlieb vodou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára