balenie
lístkového cesta, 0,5 kg zemiakov, 0,75 kg cibule, 2 lyžice octu,
3 lyžice oleja, 0,25 l kyslej smotany, soľ, korenie, cukor, múka,
rozšľahané vajce
Zemiaky
predvaríme v slanej vode do polomäkka, ošúpeme ich a pokrájame
na kusy. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na kolieska a so štipkou
cukru opražíme na oleji do zlatista. Lístkové cesto rozvaľkáme
na pomúcenej pracovnej doske, na hrúbku 1 cm. Na pripravené cesto
rovnomerne rozložíme upraženú cibuľu a kusy zemiakov, potrieme
rozšľahaným vajcom. Cesto opatrne zavinieme, uložíme na
pomastený plech a povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v
predhriatej rúre 25 minút .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára