štvrtok 1. septembra 2016

Cibuľový závin

balenie lístkového cesta, 0,5 kg zemiakov, 0,75 kg cibule, 2 lyžice octu, 3 lyžice oleja, 0,25 l kyslej smotany, soľ, korenie, cukor, múka, rozšľahané vajce
Zemiaky predvaríme v slanej vode do polomäkka, ošúpeme ich a pokrájame na kusy. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na kolieska a so štipkou cukru opražíme na oleji do zlatista. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúcenej pracovnej doske, na hrúbku 1 cm. Na pripravené cesto rovnomerne rozložíme upraženú cibuľu a kusy zemiakov, potrieme rozšľahaným vajcom. Cesto opatrne zavinieme, uložíme na pomastený plech a povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre 25 minút .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára