200
g miešamého mletého mäsa (hovädzie, bravčové), 200 g sekaného
biftekového mäsa, 5 vajec, 2 cibule, 2 sardely, 2 rajčiaky, 2 –
3 lyžice smotany, 1 lyžica masla , mleté čierne korenie, olej,
soľ, petržlenová vňať.
Pomleté
a posekané mäso pomiešame, pridáme jedno vajce, cibuľu posekanú
nadrobno, sardely, korenie, smotanu, zmäknuté maslo a soľ. Všetko
spolu dôkladne vypracujeme a necháme pol hodiny v chladničke.
Potom z hmoty vyformujeme 4 ploché bifteky, ktoré prudko opečieme
na rozpálenom oleji 4 – 5 minút z každej strany. Osobitne
pripravíme zo 4 vajec volské oká a opražíme kolieska z jednej
cibule. Opečené bifteky dáme na zohriate taniere, navrch volské
oko a kolieska opraženej cibule. Ozdobíme štvrtinami rajčiakov a
lístkami petržlenu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára