štvrtok 1. septembra 2016

Základné syrové suflé

80 g hladkej múky, 100 g masla, 5 dl mlieka, 6 žĺtkov, 10 bielkov, 150 g nastrúhaného ementálu, soľ, korenie, muškátový oriešok, škorica
Pripravíme si bešamel: v kastróle rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a trochu popražíme, potom vlejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a škoricou. Za stáleho miešania privedieme do varu, odstavíme z ohňa a postupne vmiešame 4 žĺtky a postrúhaný ementál. Znovu dáme oheň, privedieme do varu, stiahneme z ohňa a primiešame zvyšné 2 žĺtky. Takto získami základnú masu. Z bielkov, do ktorých pridáme štipku soli a pár kvapiek citrónovej šťavy, vymiešame tuhý sneh. Do pripravenej nie veľmi horúcej masy vmiešame najskôr 3 lyžice snehu a potom ostatný sneh. Masu vylejeme do vymastenej keramickej formy. Vložíme ju naspodok do rúry. Počas pečenia rúru nesmieme otvárať, aby nákyp nespľasol. Pečieme 25 minút pri teplote 200 stupňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára