600
g sviečkovice, 20 g masla, na htor noža soľ, mleté čierne
korenie, grilovaciu koreninovú zmes, 10 g sardelovej pasty, na hrot
noža estragónu, 150 g lístkového cesta, pol vajíčka na
potretie, bylinková zmes
Sviečkovicu
umyjeme, zbavíme tukových častí, odblaníme a dobre osušíme v
utierke. Maslo vymiešame so soľou, koreninami, sardelovou pastou,
bylinkovou zmesou a estragónom, potrieme ňou sviečkovicu zo
všetkých strán a necháme ju odležať v chlade hodinu. Potom ju
zabalíme do rozvaľkaného lístkového cesta, dáme na pekáč,
potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme v dobre horúcej rúre do
červena. Upečenú aj s cestom pokrájame na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára