500
g vykostených morčacích pŕs., 100 g hydinového nárezu (alebo
hydinové párky)., 250 g mrazeného alebo čerstvého hrášku., 100
g mrkvy., väčší pór., posekaná petržlenová vňať, vegeta,
morská soľ., rastlinný olej., 3 – 5 strúčikov cesnaku
4
rezne zľahka naklepeme, potrieme rozotreným osoleným cesnakom
vymiešaným v troške oleja, naplníme plnkou a zviniem. Plnené
rolky previažeme niťou alebo kovovými ihlami, opečieme zo
všetkých strán v rozohriatom oleji, podlejeme zeleninovým
vývarom, pripraveným z kocky alebo z vegety (0,25 l vody a KL
vegety). Dopečieme do mäkka.
Plnka: Na oleji speníme očistený a na kolieska pokrájaný pór, nastrúhanú mrkvu na jemno, to posolíme a minútu popražíme. Potom pridáme nakrájaný hydinový nárez (párky) a mrazený alebo čerstvý zelený hrášok. Všetko zmiešame, ochutíme podľa vlastného výberu bazalkou, tymianom alebo pomletou rascou či majoránkov. Hotové morčacie prsia podávame s prílohou, ktorú tvorí pestrá zmes pokrájanej surovej zeleniny.
Plnka: Na oleji speníme očistený a na kolieska pokrájaný pór, nastrúhanú mrkvu na jemno, to posolíme a minútu popražíme. Potom pridáme nakrájaný hydinový nárez (párky) a mrazený alebo čerstvý zelený hrášok. Všetko zmiešame, ochutíme podľa vlastného výberu bazalkou, tymianom alebo pomletou rascou či majoránkov. Hotové morčacie prsia podávame s prílohou, ktorú tvorí pestrá zmes pokrájanej surovej zeleniny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára