600
g sviečkovice, 60 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, 40 g údenej
slaniny, 60 g husacej pečene, 80 g šampiňónov, 50 g cibule, 20 g
rajčiakového pretlaku, 30 g hladkej múky
Sviečkovicu
odblaníme, po dĺžke rozrežeme, slabo naklepeme, posolíme,
okoreníme a poukladáme na ňu tenké plátky údenej slaniny,
husacej pečene a šampiňónov. Potom ju zvinieme, obviažeme tenkým
špagátom, posolíme a okoreníme mletým korením. Nadrobno
pokrájanú cibuľu upražíme na tuku do zlata, vložíme do nej
sviečkovicu, pridáme rajčiakový pretlak, podlejeme vývarom z
kostí a prikryté dusíme hodinu. Mäkké mäso vyberieme, šťavu
odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do ružova a
zalejeme vývarom. Dobre rozmiešame a povaríme 20 minút, potom ju
precedíme cez sitko. Sviečkovicu pokrájame, dáme na misu a
polejeme šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára