450
g posekaných vlašských orechov, 50 g hladkej múky s kypriacim
práškom, 5 vajec, 150 g práškového cukru, 2 PL rastlinného
oleja, 600 ml smotany na šľahanie, 30 g preosiateho jemného
kryštálového cukru
Na
mlynčeku jemne zomelieme ¾ orechov a zmiešame ich s múkou a
kypriacim práškom. V šľahači vyšľaháme tuhý sneh z bielkov,
postupne pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh
nie je hustý. V šľahači rozšľaháme žĺtky, olej a zvyšok
práškového cukru. Šľaháme 5 minút, potom pridáme orechy s
múkou a sneh z bielkov. Zmes nalejeme do tortovej formy, ktorú
vopred vymastíme a na dno položíme pergamenový papier, rozotrieme
a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch 25 minút. Korpus
necháme vychladnúť na mriežke. V mise vyšľaháme šľahačku s
kryštálovým cukrom. Korpus rozrežeme na 3 časti. Jeden plát
položíme na tanier a natrieme 1/3 šľahačky. Vrstvy opakujeme a
vrch zakryjeme posledným plátom. Ostatnú šľahačku rozotrieme po
obvode torty. Zvyšné orechy nasekáme a posypeme nimi tortu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára