500
g mozzarelly alebo ovčieho syra,400 g rajčín,2 strúčiky cesnaku
,feferónku, bazalku, 250 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie
Syr
nakrájame na plátky.Rajčiny umyjeme a takisto nakrájame na
plátky. Cesnak olúpeme a rozkrájame na štvrtinky. Feferónku
rozrežeme, odstránime semenník a dužinu najemno nasekáme.
Bazalku natrháme nadrobno. Syr, rajčiny a bazalku striedavo
navrstvíme do veľkej fľaše alebo sklenenej nádoby. Olej zmiešame
s nasekanou feferónkou, cesnakom, soľou a korením a zalejeme ním
naložený syr s rajčinami. Prikryjeme a necháme na chladnom mieste
minimálne 12 hodín marinovať. V chladničke vydrží nakladaný
syr až 8 dní.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára