nedeľa 4. septembra 2016

Nakladaný syr s rajčinami

500 g mozzarelly alebo ovčieho syra,400 g rajčín,2 strúčiky cesnaku ,feferónku, bazalku, 250 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie
Syr nakrájame na plátky.Rajčiny umyjeme a takisto nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a rozkrájame na štvrtinky. Feferónku rozrežeme, odstránime semenník a dužinu najemno nasekáme. Bazalku natrháme nadrobno. Syr, rajčiny a bazalku striedavo navrstvíme do veľkej fľaše alebo sklenenej nádoby. Olej zmiešame s nasekanou feferónkou, cesnakom, soľou a korením a zalejeme ním naložený syr s rajčinami. Prikryjeme a necháme na chladnom mieste minimálne 12 hodín marinovať. V chladničke vydrží nakladaný syr až 8 dní.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára