streda 14. septembra 2016

Lesnícke zapečené fliačky s anglickou slaninou

100 g anglickej slaniny, 250 g šampiňónov, 150 g póru, 400 g fliačkov, 2 ks hubového bujónu, 100 g tuku, 0,3 l mlieka, 3 vajcia, 1 ks muškátového oriešku, soľ, čierne korenie, strúhanka
Anglickú slaninu nakrájame na kocky, krátko opečieme. Pridáme šampiňóny, pór a dusíme ďalších 5 minút. Cestoviny uvaríme v osolenej vode spolu s 2 kockami hubového bujónu. Scedíme a prepláchneme studenou vodou. Cestoviny mierne osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech, rozpustený tuk a 1 dl mlieka. Zmes dôkladne premiešame, vložíme do vymasteného pekáča vysypaného strúhankou a v rúre zapečieme. Po zapečení zalejeme fliačky rozšľahanými vajíčkami s 2 dl mlieka a upečieme dozlata.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára