220
g červenej repy, 100 g rajčín, 2 cesnakové strúčiky, 1 PL
jablčného octu, ½ KL bazalky, polovica hlávkového šalátu,
červená cibuľa, 20 g ovčieho syra, soľ a korenie
Červenú
repu varíme 15 minút vo vode nie celkom do mäkka. Necháme
ochladiť v studenej vode, ošúpeme a nakrájame na plátky. Na malé
kocky nakrájané rajčiny zbavené semiačok s drobno nasekanými
cesnakovými strúčikmi zmiešame s octom. Pridáme podľa chuti
bazalku, korenie a soľ. Plátky repy dáme do rajčinovej zmesi a
necháme polhodinu odstáť. Repové plátky položíme na šalátové
listy, na ktoré nakladieme kocky syra a prizdobíme krúžkami
cibule.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára