piatok 2. septembra 2016

Cviklový šalát s ovčím syrom

220 g červenej repy, 100 g rajčín, 2 cesnakové strúčiky, 1 PL jablčného octu, ½ KL bazalky, polovica hlávkového šalátu, červená cibuľa, 20 g ovčieho syra, soľ a korenie
Červenú repu varíme 15 minút vo vode nie celkom do mäkka. Necháme ochladiť v studenej vode, ošúpeme a nakrájame na plátky. Na malé kocky nakrájané rajčiny zbavené semiačok s drobno nasekanými cesnakovými strúčikmi zmiešame s octom. Pridáme podľa chuti bazalku, korenie a soľ. Plátky repy dáme do rajčinovej zmesi a necháme polhodinu odstáť. Repové plátky položíme na šalátové listy, na ktoré nakladieme kocky syra a prizdobíme krúžkami cibule.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára