600
g teľacieho mäsa zo stehna, 60 g masti na opekanie, 15 g hladkej
múky, 20 g masla, 50 g šunky, 150 g šampiňónov, 60 g eidamského
syra
Z
teľacieho stehna nakrájame 70 g filé, ktoré naklepeme, posolíme,
poprášime múkou a na masti z oboch strán opečieme. Na masti
súčasne opečieme hlavičky šampiňónov a 8 plátkov šunky.
Opečené filé rozložíme na plytkú porcelánovú misu, na ne
uložíme opečené hlavičky šampiňónov a opečené plátky
šunky, prikryjeme plátkami eidamského syra a zapečieme v rúre.
Masť po opekaní zaprášime múkou, opražíme do zlata, zalejeme
vývarom, pridáme maslo, dobre povaríme. Šťavu podávame v
omáčniku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára