800
g teľacieho karé s obličkou, soľ, 80 g masla
Ragú: 60 g masla, 25 g hladkej múky, 200 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Hrášok: 200 g hrášku, 10 g cukru, 40 g masla
Ragú: 60 g masla, 25 g hladkej múky, 200 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Hrášok: 200 g hrášku, 10 g cukru, 40 g masla
Z
karé odrežeme obličku, sviečkovicu a kosti. Mäso ovinieme tenkým
špagátom, posolíme a vložíme do pekáča. Pridáme maslo,
sviečkovicu a obličku, posolíme a dáme piecť za občasného
podlievania vodou a šťavou. Upečené mäso a obličku pokrájame,
uložíme na misu a obložíme hráškom i ragú a polejeme precednou
šťavou.
Ragú: Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom, dobre pomiešame, pridáme udusené šampiňóny, pokrájanú upečenú teľaciu obličku, mäso, sviečkovicu a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Hrášok: Hrášok uvaríme v osolenej vode s cukrom. Mäkký vyberieme a polejeme maslom.
Ragú: Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom, dobre pomiešame, pridáme udusené šampiňóny, pokrájanú upečenú teľaciu obličku, mäso, sviečkovicu a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Hrášok: Hrášok uvaríme v osolenej vode s cukrom. Mäkký vyberieme a polejeme maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára