600
g patizónov, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, citrónová šťava,
tatárska omáčka, hladká múka, strúhanka, masť na vyprážanie,
1 lyžica vegety, soľ.
Pomleté
patizóny olúpeme a nakrájame na rezne (hrubé asi 1,5 cm). Z
patizónových rezňov odstránime jadrovníky, pokvapkáme ich
citrónovou šťavou. Osolíme a posypeme vegetou a necháme odstáť
na 2 hodiny. Obalíme ich múkou, vajcami rozšľahanými s mliekom a
so soľou, preosiatou strúhankou a vypražíme v rozpálenej masti
na miernom ohni z oboch strán domäkka. Pred obaľovaním môžeme
patizónové rezne krátko povariť v osolenej vode. Podávame s
hranolkami a tatárskou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára