štvrtok 8. septembra 2016

Vyprážané patizóny

600 g patizónov, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, citrónová šťava, tatárska omáčka, hladká múka, strúhanka, masť na vyprážanie, 1 lyžica vegety, soľ.
Pomleté patizóny olúpeme a nakrájame na rezne (hrubé asi 1,5 cm). Z patizónových rezňov odstránime jadrovníky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Osolíme a posypeme vegetou a necháme odstáť na 2 hodiny. Obalíme ich múkou, vajcami rozšľahanými s mliekom a so soľou, preosiatou strúhankou a vypražíme v rozpálenej masti na miernom ohni z oboch strán domäkka. Pred obaľovaním môžeme patizónové rezne krátko povariť v osolenej vode. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára